ترانسمیتر فشار (transmitter pressure) که معمولا با نام مبدل فشار نیز شناخته می شود در واقع یکی از تجهیزات بسیار پر کاربرد در زمینه ابزار دقیق است و برای کنترل کردن هزاران فرآیند های صنعتی کاربرد دارد. ترانتسمیتر فشار یک نوع مبدل است که با تبدیل فشار به سیگنال الکتریکی، فشار گاز یا مایع را اندازه گیری می کند. از آنجایی اندازه گیری متغیر فشار در ایمنی و کیفیت محصول بسیار تاثیرگذار است لذا ترانسمیتر فشار در صنایع و کارخانجات با اهمیت است. این گیج های فشار به صورت غیر مستقیم اطلاعاتی مانند : فلو، میزان حرارت دما، سطح و غیره را به صورت سیگنال نیز ارسال می کنند.
ترانسمیتر فشار تشکیل شده از سه قسمت اصلی شامل تقویت کننده ، مبدل (ترانسدیوسر) و سنسور است. ترانسمیتر فشار به سه نوع دسته بندی می شود: قلمی ، دیافراگمی، اختلاف فشار DP
چگونگی عملکرد ترانسمیتر فشار
ترانسمیتر فشار ( یا همان فرستنده فشار یا سنسور فشار) دستگاهی است که فشار را برای مواد مایع و گاز اندازه گیری می کند. این تجهیزات تفاوت فشار بین دو پورت را حس کرده و با مراجعه به محدوده فشار کالیبره شده، سیگنال خروجی را تولید می کنند.
عمده کاربردهای ترانسمیتر فشار برای اندازه گیری فشار درونی ماشین آلات صنعتی و یا اتومبیل ها به منظور هشدار کاربر قبل از وقوع فاجعه می باشد. ترانسمیتر فشار مواردی چون اندازه گیری دقیق و پایداری فرآیند، عملکرد بی خطر، قابل اعتماد بودن را تا حد زیادی تضمین می کند.
یکی از سازندگان اصلی این قطعات، کمپانی Yokogawa بوده که بیش از چهار دهه است که در حال تولید ترانسمیترهای فشار الکترونیکی می باشد. این شرکت با معرفی سنسور دیجیتال DPharp در سال 1991، توانست استاندارد جدیدی برای اندازه گیری فشار تعیین کند و توسعه و پیشرفت محصولات آنها موجب ایجاد تحولی بزرگی در صنعت در سطح جهان شد. یکی دیگر از کمپانی ها به نام "روزمونت" نیز هست که تحت نظر کمپانی بزرگ امرسون پروسس بوده و یکی از تولیدکنندگان ترانسمیتر فشار است. محصولات دیگر این شرکت شامل نمونه های مختلف سنسورهای فشار ، ترانسمیتر دما ، سطح و جریان(فلو) می باشد. از آنجا که ترانسمیترهای فشار ویژگی های مثبت زیادی دارند در انواع و موارد گوناگونی قابل استفاده هستند. از این رو قصد داریم تا شما را بیشتر با ساختار، کاربردها و مزایای ترانسمیتر فشار آشنا کنیم. برای کسب اطلاعات بیشتر تا پایان مقاله امروز با ما همراه باشید.
ترانسمیتر فشار صنعتی از دو محفظه ساخته شده است. عنصر سنجش فشار در نیمه پایینی قرار داشته و وسایل الکترونیکی در نیمه فوقانی آن قرار دارند. این دو پورت فشار به نام های "High" و "Low" هستند. اجباری نیست که پورت بالا همیشه در فشار بالا و پورت پایین همیشه در فشار کم باشد. این برچسب زدن برای نشان دادن ارتباط آنها برای تأثیر درگاه بر سیگنال خروجی است.
همان طور که گفتیم بیشترین استفاده از ترانسمیتر فشار برای صنایع(هواشناسی، دستگاه ها و ابزارهای هواپیما) می باشد. مثلا در بیشتر فعالیت های شیمیایی و بعضی از ماشین آلات به منظور کارکرد درست و به وجود نیامدن مشکلات جدی به دلیل کم و یا زیاد شدن فشار نسبت به حدود تعیین شده، ضروری است که فشار دستگاه ها، محیط کار و غیره محاسبه شود. همچنین از این وسیله می توان در کنار ابزار جانبی دیگری مانند اریفیس پلیت، به منظور اندازه گیری مواردی چون عمق، سطح ها، ارتفاع( از سطح دریا)، جریان و غیره مورد استفاده رار گیرد. به کار گیری ابزار جانبی باعث شده تا از ترانسمیتر فشار در مقابل دماهای خیلی زیاد یا خیلی کم، زنگ زدگی، لرزیدن، جدایی ترانسمیترها هنگام تعمیر و یا کالیبره کردن محافظت کند. برخی از این ابزارهای جانبی عبارتند از:
1. سیفون، 2. منیفولد( در مدل های دو راهه/ سه راهه/ پنج راهه)، 3. بسته های دیافراگمی، 4. حفاظ های اضافه فشار، 5. اسنابرها و میرا کننده ضربه.
توجه به یک سری نکات زمان خرید این محصولات می تواند کمک زیادی به افزایش طول عمر وسیله کند و همچنین از نظر اقتصادی به صرفه تر باشد. در این وسیله خاص باید دقت کنید که برای چه فشاری قرار است به کار گرفته شود یعنی بدانید در محیط کاری فشار مثبت است یا منفی؟ فشار مطلق است یا نسبی؟ همچنین بدانید برای چه میزان دقت اندازه گیری و برای چه محدوده ای می باشد. توجه به مواردی چون خروجی نهایی و زنگ زدگی( خوردگی) مواردی که با آنها ارتباط دارد نیز ضروری است.
یکی از مفیدترین و بهترین ابزارهای محاسبه فشار در صنایع مدل تفاضلی ترانسمیترها است. به کمک این وسیله می توان تفاوت فشار میان 2 پورت ورودی را احساس کرده و سیگنال حاصل شده این تفاوت را نسبت به رینج کالیبره، به صورت خروجی نشان دهد. برای این مدل ترانسمیتر فشار اغلب بدنه ای محکم طراحی شده که جنس آن از فولاد می باشد. با وجود اینکه چندین طراحی برای ترانسمیتر فشار تفاضلی هست اما همه آنها ابزار سنجش فشار در بخش پایین بوده و مدارهای الکترونیکی نیز در بخش بالای این وسیله می باشد. یکی از انواع آن نمونه DE38 است که برای افت فشار، بدست آوردن فشار اضافی و تفاضل فشار مواد مایع و گاز همچنین مواد سیال خنثی به کار گرفته می شود. مکانیسم کاری این مدل ترانسمیتر فشار براساس منحرف شدن دیافراگم به دلیل وارد شدن فشار از دو جهت مختلف هست. این انحراف توسط فنری که به مرکز وصل شده انجام می گیرد که در نهایت منجر به حرکت کردن هسته سنسور القایی خواهد شد. ترانسمیتر فشار DE38 دارای یک سری ویژگی ها است مثلا:
1. می تواند در فشارهای متفاوت تغییراتی در رنگ مانیتور ایجاد کند.
2. در صورت وجود فشارهای اضافی از خود مقاومت نشان می دهد.
3. این دستگاه شامل یک سری تابع است که می تواند منحنی ها مربوطه را تنظیم کند.
4. در صورت وجود فشارهای گوناگون می تواند حالت خود را سوئیچ کند.
مزیت هایی که باعث شده تا ترانسمیترها در موارد گوناگونی به کار گرفته شوند. این مزیت ها عبارتند از:
1. استفاده از آنها موجب شده تا از هزینه های اضافی جلوگیری شود.
2. از نظر مسائل زیست محیطی بسیار مناسب هستند.
3. قدرت انعطاف بالایی دارند.
4. در صورت بروز مشکل و یاخطرات احتمالی در محیط کار هشدار آنها به صدا در می آید و سرعت عمل این هشدار سریع می باشد. مثل زمانی که زیاد از حد مواد آلاینده بر هم انباشته شوند و یا گرفتگی و شکستن وسایل.
5. از نظر ایمنی بسیار مناسب هستند چرا که در محیط های نا امن و خطرناک برای محاسبه، اندازه و کنترل نیازی به حضور فیزیکی نیست.
6. مواردی چون بررسی جریان و نظارت و کنترل کیفیت محصولات به صورت اتوماتیک انجام خواهد شد.
7. این قابلیت را دارد که فرسودگی وسایل تشخیص دهد.
شاید دوست داشته باشید مقالات زیر را هم بخوانید:
98/6/7
خیابان طالقانی نبش ملک الشعرا بهار ساختمان ایران بک طبقه اول واحد پنجم |
|
02188303176-7
02188303177
09129243445
09190033990
|
|